.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Segala Persoalan V7

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Fri Apr 30, 2010 12:56 am

Ultra-Z wrote:
man JGN8917 wrote:
sapa tau mana nk cari tool impact driver...kalu kt s.alam mana kedai nk cari...harga?

kedai hardware deret khulafa ss7 baru tu ade..
area rm20..

khulafa mana ni ultra z...khulafa ada 3...

1)khulafa dkt pusat komersial pintu blkg uitm
2)khulafa bistro dkt dgn hakim baru
3)khulafa kt seksyen 7 hakim lama

brand pe impact tu...taiwan ke
Back to top Go down
Ultra-Z
Support Crew
Support Crew


Posts : 2250
Join date : 13/07/2009
Age : 29
Location : sebelah ko.. haa, cuak..~ cuak...~

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Fri Apr 30, 2010 1:03 am

man JGN8917 wrote:

1)khulafa dkt pusat komersial pintu blkg uitm
2)khulafa bistro dkt dgn hakim ss7 baru
3)khulafa kt seksyen 7 hakim lama

brand pe impact tu...taiwan ke

aku beli cap taiwan je..
tu murah..
tp leh still pkai la..
aku bukan bantai ari2 itu impact mcm bengkel..
cme mata die tk kualiti lgsg..
disyorkan bli skali mata impact cap mr.mark/stanley dsb..(rm8-12)
huhu..
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Fri Apr 30, 2010 2:04 am

aku ade impact ni.. tapau dari opis.. tapi mata impact tadak..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
am125zr
Laskar Kelas I


Posts : 116
Join date : 05/01/2010
Age : 24
Location : Kuantan,Pahang

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Fri Apr 30, 2010 10:44 am

salam nk tnye law campur 2 jenis 2t....ada efek x???
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Fri Apr 30, 2010 11:06 am

am125zr wrote:
salam nk tnye law campur 2 jenis 2t....ada efek x???


boleh je bro..xde effect..katakanla bulan lepas ko beli 2t brand xx,bulan ni lak ko beli brand yy sal xjumpa brand xx mcm bulan lps..xknla nk tgu tank 2t tu kering btol ru nk masukkan 2t brand yy tu....

kalu ko tgu tahap tu ru nk tuang ru ade effect....effectnya piston ko jem tgh sedap merembat... blok calar..Twisted Evil Twisted Evil

rajin2 bace tread 2t tu eh bro..caiyok Very Happy
Back to top Go down
mazakim
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2181
Join date : 26/04/2009
Age : 30
Location : cheras

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Fri Apr 30, 2010 12:38 pm

am125zr wrote:
salam nk tnye law campur 2 jenis 2t....ada efek x???

ader efek........org blakang akan pening pale cium bau asap 2t ko kekekeke..
takde hal campur2 2t coz akhirnya terbakar hangus jugak menjadi karbon...

_________________
Back to top Go down
slayer1989
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 04/05/2010
Location : melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Tue May 04, 2010 1:42 am

salam,tumpang tanya kalau saya nk tukar disk 2pai saya jd model skala yg besar 2, ape yg patut ditukar selain disk ngan fork. perlu ke tukar pump skali n anggaran bajet skali? hrp dpt bantu
Back to top Go down
mR.nobita
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 14/09/2009
Location : tganu - shah alam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Tue May 04, 2010 12:52 pm

Quote :
salam,tumpang tanya kalau saya nk tukar disk 2pai saya jd model skala yg besar 2, ape yg patut ditukar selain disk ngan fork. perlu ke tukar pump skali n anggaran bajet skali? hrp dpt bantu

xde ap yg perlu tukar selain fork ngn disc.. caliper disc tu model 2004 ke atas sme je ngn model skrg.. model bwh 2004 pon leh pakai gak..
yg beza cume FORK n DISC.

ni ad reference sket.
caliper model skrg
caliper 1st model
Back to top Go down
slayer1989
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 04/05/2010
Location : melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Tue May 04, 2010 1:53 pm

mR.nobita wrote:
Quote :
salam,tumpang tanya kalau saya nk tukar disk 2pai saya jd model skala yg besar 2, ape yg patut ditukar selain disk ngan fork. perlu ke tukar pump skali n anggaran bajet skali? hrp dpt bantu

xde ap yg perlu tukar selain fork ngn disc.. caliper disc tu model 2004 ke atas sme je ngn model skrg.. model bwh 2004 pon leh pakai gak..
yg beza cume FORK n DISC.

ni ad reference sket.
caliper model skrg
caliper 1st model
oh ok thankx mr nobita sbb bg info jelas siap ade gambo lg. Aku dh g kedai tp die suh tuko mcm2 cam bracket la pump n pebenda tah. nasib baik xkena tipu
Back to top Go down
mR.nobita
Bintara Kanan


Posts : 611
Join date : 14/09/2009
Location : tganu - shah alam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Tue May 04, 2010 2:48 pm

slayer1989 wrote:

oh ok thankx mr nobita sbb bg info jelas siap ade gambo lg. Aku dh g kedai tp die suh tuko mcm2 cam bracket la pump n pebenda tah. nasib baik xkena tipu

ok.. same2..
info yg x seberapa.. hehe.
kedai nk untung je.. tukar itu, tukar ini.. pdahal x perlu.
Back to top Go down
slayer1989
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 04/05/2010
Location : melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Tue May 04, 2010 5:36 pm

kalau area melaka kat ner ye blh dpt disk ngan fork ori ni dgn harga berpatutan ye. ari 2 dh survey ,disk 2 rm 245 n fork lak rm 175. ok ker x harga ni?
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Wed May 05, 2010 8:49 am

Salam. Nak tny ckt. Dulu forum ni ada member pakai nickname "korox" kan?? moto dia dh kna curi. Mcmn kna curi?? setau aku dia mmg bhati2,ada dia ckp cabut cdi. Ke kna angkut dgn lori??
Back to top Go down
sparkx28
Laskar Muda


Posts : 77
Join date : 20/04/2010

PostSubject: piston 125z....help me...   Wed May 05, 2010 11:30 am

salam smua...boleh tk korang suggest kt aku apa piston yg sesuai...ok moto aku skg da pakai blok race size 61mm...ring phnter 200....pomen aku kata le potong lg 1 or 2 kali...so apa piston yg sesuai...
Back to top Go down
epol_langgar
Laskar Muda


Posts : 50
Join date : 20/04/2010
Age : 27
Location : mlake pun ye..kl pun ye.. d mane2 aje...

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Wed May 05, 2010 10:41 pm

kat mlake usha brg kat TCT-Sg UDang.. bli brg je tp jgn wat kat sane.. cam sial.. klu nak pomen bayek aku leh knal kan kat tm[at aku.. hahaha ;p
Back to top Go down
man JGN8917
Laskar Kelas II


Posts : 824
Join date : 20/12/2009
Location : SHAH ALAM-SEGAMAT

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Wed May 05, 2010 11:30 pm

nak tanya kalu kad road tax aku yg kecik sekeping tu ilang mcm mana nak wat...sedangkan road tax aku hidup lg..

aku letak dlm walet....letak kat raga..so time meroket road tax tu terbang melayang..haahaha

skang ni tiap kali aku kuar aku bwk sekali dokumen insurans time renew road tax tu...

kalu g jpj minta kad road tax kecik tu berapa kne cas lol!
Back to top Go down
tupai comel
Pegawai Kadet Kanan


Posts : 1677
Join date : 22/12/2009
Age : 27
Location : Segamat ShahAlam

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Wed May 05, 2010 11:36 pm

man JGN8917 wrote:
nak tanya kalu kad road tax aku yg kecik sekeping tu ilang mcm mana nak wat...sedangkan road tax aku hidup lg..

aku letak dlm walet....letak kat raga..so time meroket road tax tu terbang melayang..haahaha

skang ni tiap kali aku kuar aku bwk sekali dokumen insurans time renew road tax tu...

kalu g jpj minta kad road tax kecik tu berapa kne cas lol!

pegi JPJ ckp kt die roadtax hilang..
rm30 je..tak smpai 5 minit siap..
kwn aku da penah buat..
Back to top Go down
slayer1989
Laskar Muda


Posts : 4
Join date : 04/05/2010
Location : melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Thu May 06, 2010 2:14 pm

epol_langgar wrote:
kat mlake usha brg kat TCT-Sg UDang.. bli brg je tp jgn wat kat sane.. cam sial.. klu nak pomen bayek aku leh knal kan kat tm[at aku.. hahaha ;p
kalau TCT 2 aku mmg dh biasa usha brg kt die. hahaha mmg pd die brg byk, pe je kau nk semua cm ade je tp 2 la layanan n nk pasang 2 cam lembab semacam je. Biasalahkan ramai org buat brg kt stu
Back to top Go down
ne0bolimi3rd
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 08/05/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 12:45 am

salam otai2 kat darkbb..
budak newbie nak tny sket..
125 buruk aku ada problem
bunyi kasar gila bila guna gear 3,4 ngan 6
paling teruk gear 4..pegi pon da cam tak mau je..
dulu penah jadi..tapi lepas tukar 4t ngan rebore dia ilang..
pakai da lama gak ada stahun kot..mgu lepas jadi balik
pagi tadi aku bukak top tgok piston ngan ring takde teruk mana
dengan malasnye ptg tadi aku pon pegi la kedai cari pembukak magnet
tah apa sengalnyer aku ari ni (sbb tido dpn tv masa jumaat tadi kot..huhuhu)
aku pon ikat skru dalam sgt..da kena coil magnet..jahanam la pulak
brapa harge coil tu.. and betul ke bearing yg wat hal ni..
kang wat penat aku bukak je..
nak sedapkan ati...aku tukar je la smua bearing ngan rod tu kang..
moto tahun 2001 tak penah overhaul pon..
rasa2 ada sebab lain tak?
ada apa2 nak tambah?
aku blom penah bukak tupai ni..
sapa tau saiz smua bearing kat dalam tu..
tak habis bukak lagi ni..da gelap la pulak..
Back to top Go down
superjoemanito
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2843
Join date : 12/06/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 1:37 am

mmg byk la persoalan problem moto ko nie,he3x..klu dah seme gear bunyi bising,mmg layak buat overhaul trs je,harga coil api xsure lak,mmg mahal la klu ori agknye,sbb coil 125z seketul trs..
Back to top Go down
komi
Bintara Muda


Posts : 593
Join date : 14/09/2009
Age : 30
Location : Bukit Katil, Melaka

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 2:12 am

transform tros mtr ko......hehehe.tp kene ade bajet la....
Back to top Go down
ne0bolimi3rd
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 08/05/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 2:19 am

tu la aku tgok tadi..semua besambung..
jual copper curik pon org amek mahal..
lagi la aku yg nak kena beli coil tu..koyak la..
tapi bunyi bising tu sesangat la kuat..
klu tgh melenjan pon bleh tenggelam bunyi ekzos..
da alang2 bukak ni takkan koyo steel je kot..
dua bijik tu nak merasa fiber fag/skf gak..
maggi la aku dua bulan..besar punya..
sapa tau harga coil nih.. sng nak bajet sblum pegi kedai sok..
baru la tido nyenyak sket..
motor da separuh barai.. takleh tunggu2
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 9:08 am

ko bajet je 5rat untk barang2 overhol tu... cerita macam moto aku la ni.,.. meter milage dah pusing 2X tapi tak pernah overhol.. sekali pegi overhol.. ambek ko.. nasib baik mase tu bonus baru masuk..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
ajizaimi
Bintara Muda


Posts : 574
Join date : 19/10/2009

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 11:40 am

mantadkb wrote:
ko bajet je 5rat untk barang2 overhol tu... cerita macam moto aku la ni.,.. meter milage dah pusing 2X tapi tak pernah overhol.. sekali pegi overhol.. ambek ko.. nasib baik mase tu bonus baru masuk..

2kali pusing maksudnya dah lbh 100 000km??
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sat May 08, 2010 12:13 pm

ajizaimi wrote:
mantadkb wrote:
ko bajet je 5rat untk barang2 overhol tu... cerita macam moto aku la ni.,.. meter milage dah pusing 2X tapi tak pernah overhol.. sekali pegi overhol.. ambek ko.. nasib baik mase tu bonus baru masuk..

2kali pusing maksudnya dah lbh 100 000km??

aku beli moto seken.. 1st owner mileage sampai 30K jew.. dalam 3 bulan aku dah guna moto tu sampai milage 60K.. pas tu adik aku pakai selama 4 tahun.. paham2 je lar.. moto memang dah tua sangat.. muaahahahhaaa... hari tu oberhol.. semua barang dalam mmg ori kilang.. moto tahun 2001-2010.. baru oberhol.. patut la moto aku tu buak konset kat dalam engine.. dah terlebih wear n tear dah..

_________________
dear m125zc forumer.. if u want to contact me, just contact me tru pm or facebook. my contact number listed in this forum unavailable at these moment. thanks
Back to top Go down
ne0bolimi3rd
Laskar Muda


Posts : 11
Join date : 08/05/2010

PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Sun May 09, 2010 3:52 pm

rod ori rm135 ok ke..upah 10 hengget
aritu aku penah nmpak org letak 120 je..
tak tau arr harga lama ke baru..
bearing fiber fag c3 rm75
coil tak tanya agi..kelupaan aka nyanyuk plak..adusss..
nak kena besar bajet ni..tukar rod ayamas kang kena bukak lagi..
aku ni da la top pon liat nak usik..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Segala Persoalan V7   Today at 6:02 am

Back to top Go down
 
Segala Persoalan V7
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Segala Persoalan V8
» Segala Persoalan V7
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: