.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Penjagaan Motor & Perincian

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
AdHwA
Bintara Muda
avatar

Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 27
Location : Dungun

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Thu Apr 07, 2011 4:17 pm

cmne leh calar kato? mde ni function cmne ek?
Back to top Go down
abg_apis
Laskar Kanan


Posts : 328
Join date : 19/10/2010
Location : johor~

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Thu Apr 07, 2011 4:25 pm

mmg calar sbb sangkut kt swing arm hahaha ..

mcm dlm gambar nie

Back to top Go down
Kato_125
Bintara Kanan
avatar

Posts : 682
Join date : 28/09/2010
Age : 26
Location : kUaNtaN mEnJeRiT

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Thu Apr 07, 2011 6:07 pm

AdHwA wrote:
cmne leh calar kato? mde ni function cmne ek?


mmg akan ada calar halus2...sbb auto tensioner chain nih sangkut kat swing arm,tp xkan karat ny lahh...
bile rantai ko tegang dlm keadaan yg btol, power lost untuk enjin putar kn taya bulih dikurang kn...klu dlm kadaan tegang sngt pon x bulih sbb taya akan jd brat + ketat sngt_

klu aku sala tolun btol kn....~

Back to top Go down
bender
Bintara Muda
avatar

Posts : 452
Join date : 16/11/2010
Location : cheras

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Thu Apr 07, 2011 6:28 pm

tapak yang nak ikat auto chain ngan swing arm tu korang lapik la ngan fiber ke, getah tiub ke... bleh gak klu x nak bagi calar...
Back to top Go down
AdHwA
Bintara Muda
avatar

Posts : 429
Join date : 04/03/2011
Age : 27
Location : Dungun

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Fri Apr 08, 2011 2:11 am

smat gk mtor ko apis..
err, kte bleh set r auto chain tnsioner ni nk tgang bnyk mne rntai 2? ke cmne? kn xleh kndur xleh tgang sgt..
Back to top Go down
Serigala Angin
Laskar Muda


Posts : 33
Join date : 27/05/2012

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Mon Jul 09, 2012 2:20 pm

salam ade sapa tau tak jadual untuk servis motor tupai ni? contohnya 1k km tukar minyak hitam. 10k km tukar minyak hitam tukar spark plug. setakat aku search internet yang ade cuma 135lc je. tupai tak pernah lagi aku jumpa. leh tak otai2 tupai buat satu guide untuk penjagaan motor tupai nih. bpe km nak tukar minyak, spark plug, sproket n ape brg yg perlu ditukarkan.
thanks
Back to top Go down
unknownh
Bintara Kanan
avatar

Posts : 631
Join date : 21/05/2010
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Wed Jul 11, 2012 5:59 pm

ko bace sume thread2 yang ko rase berkaitan nga persoalan ko tu,dari v1 sampai la yang latest
Back to top Go down
quikcurl
Laskar Muda
avatar

Posts : 7
Join date : 17/09/2012

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Mon Sep 17, 2012 6:38 pm

salam... ape masalahnye klau motor da bawak jauh abs tu asap banyak sngt? klau bawak dkt2 ok je... setting x btl ke?
Back to top Go down
Shark pfa
Bintara Kanan
avatar

Posts : 611
Join date : 18/05/2011
Location : Terengganu,Besut

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Mon Sep 17, 2012 7:44 pm

2t bkak bsar sngat..
Back to top Go down
http://facebook : mr_shark_face@yahoo.com
devilmeasha
Pegawai Waran II
avatar

Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Wed Sep 19, 2012 4:19 pm

Serigala Angin wrote:
salam ade sapa tau tak jadual untuk servis motor tupai ni? contohnya 1k km tukar minyak hitam. 10k km tukar minyak hitam tukar spark plug. setakat aku search internet yang ade cuma 135lc je. tupai tak pernah lagi aku jumpa. leh tak otai2 tupai buat satu guide untuk penjagaan motor tupai nih. bpe km nak tukar minyak, spark plug, sproket n ape brg yg perlu ditukarkan.
thanks

kalau beli moto 125z baru ada la buku servis manual tu.. What a Face

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Wed Sep 19, 2012 6:28 pm

devilmeasha wrote:
Serigala Angin wrote:
salam ade sapa tau tak jadual untuk servis motor tupai ni? contohnya 1k km tukar minyak hitam. 10k km tukar minyak hitam tukar spark plug. setakat aku search internet yang ade cuma 135lc je. tupai tak pernah lagi aku jumpa. leh tak otai2 tupai buat satu guide untuk penjagaan motor tupai nih. bpe km nak tukar minyak, spark plug, sproket n ape brg yg perlu ditukarkan.
thanks

kalau beli moto 125z baru ada la buku servis manual tu.. What a Face

kalau tk mau beli 125z baru tapi nak buku tu jgk mcmna nk dpt?
Back to top Go down
devilmeasha
Pegawai Waran II
avatar

Posts : 1141
Join date : 28/03/2010
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Fri Sep 21, 2012 2:29 pm

Azeri_conquistador wrote:
devilmeasha wrote:
Serigala Angin wrote:
salam ade sapa tau tak jadual untuk servis motor tupai ni? contohnya 1k km tukar minyak hitam. 10k km tukar minyak hitam tukar spark plug. setakat aku search internet yang ade cuma 135lc je. tupai tak pernah lagi aku jumpa. leh tak otai2 tupai buat satu guide untuk penjagaan motor tupai nih. bpe km nak tukar minyak, spark plug, sproket n ape brg yg perlu ditukarkan.
thanks

kalau beli moto 125z baru ada la buku servis manual tu.. What a Face

kalau tk mau beli 125z baru tapi nak buku tu jgk mcmna nk dpt?


pinjam kat member yg ada.. rendeer

_________________
Boobs is like "Burning Sun", Nice to see, but don't ever stare!
Back to top Go down
EncikTupai
Laskar Muda


Posts : 13
Join date : 11/01/2014

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Sat Jan 11, 2014 4:54 pm

125zRskala wrote:
babet wrote:
selimut moto berapa harganye ye??

dlu aku bli rm20 rsenye.. klu x slp la... thun lps..

kedai macam mana biasanya ada jual selimut motor ni bro ..
Back to top Go down
Azeri_conquistador
Bintara Kanan
avatar

Posts : 629
Join date : 07/08/2012
Location : Penang

PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   Mon Jan 13, 2014 11:36 am

EncikTupai wrote:
125zRskala wrote:
babet wrote:
selimut moto berapa harganye ye??

dlu aku bli rm20 rsenye.. klu x slp la... thun lps..

kedai macam mana biasanya ada jual selimut motor ni bro ..

supermarket banyak jual bro.. cari dkt bahagian yg jual peralatan kereta.. mcm2 jenis,jenama dan harga ada..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Penjagaan Motor & Perincian   

Back to top Go down
 
Penjagaan Motor & Perincian
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Similar topics
-
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» 2T & 4T Pilihan Anda V4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Perbincangan :: Diskusi Motosikal-
Jump to: