.
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Petrol yang anda gunakan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

Petrol yang anda gunakan?
BHP
5%
 5% [ 9 ]
Caltex
7%
 7% [ 11 ]
Esso/Mobil
11%
 11% [ 19 ]
Petronas
26%
 26% [ 43 ]
Projet
0%
 0% [ 0 ]
Shell
50%
 50% [ 84 ]
Lain²...sila nyatakan
1%
 1% [ 1 ]
Total Votes : 167
 

AuthorMessage
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Petrol yang anda gunakan?   Tue Mar 31, 2009 7:23 pm

Dekat rumah aku ade Shell & Esso...
tapi aku pergi isi kat Esso coz aku ada kad smile... masa takde kad smile mmg isi Shell

kalau nak long distance aku isi kat Caltex masa on the way... rasa cam minyak caltex ni banyak(maybe pressure angin kurang)

Petronas x tau la... rasa cam x boleh blah je... minyak pun cepat habis...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Mar 31, 2009 11:22 pm

Admin wrote:
Dekat rumah aku ade Shell & Esso...
tapi aku pergi isi kat Esso coz aku ada kad smile... masa takde kad smile mmg isi Shell

kalau nak long distance aku isi kat Caltex masa on the way... rasa cam minyak caltex ni banyak(maybe pressure angin kurang)

Petronas x tau la... rasa cam x boleh blah je... minyak pun cepat habis...

kalo aku plak dr beli mtr smpi skrg pkai shell je, caltex x de kat tmpt aku ni, kalo x jmpe shell aku try esso
petronas mmg x bleh blah la, mcm rs berat je mtr, myk pn sikit sgt, tlmpau byk angin
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Mar 31, 2009 11:46 pm

kalau guna Shell... motor mmg rasa ringan...

kalau guna Caltex... rasa lebih KM... tapi motor biasa² ajelah....

Testimoni masa isi full tank antara Shell dan Caltex

jarak yang sama... tapi baki minyak Caltex dalam tank lagi banyak compare dgn Shell

Very Happy
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Mar 31, 2009 11:53 pm

wah bestla pkai caltex, kat tmpt aku 3 jenis myk je jmpe shell, esso ngn petronas
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Mar 31, 2009 11:55 pm

guna esso bro... apply kad Smile... nanti boleh redeem dgn minyak atau air.... hehehehe

kalau Shell ada bonuslink... tapi 3 tahun jer.. lepas tu dia reset semula... rugi


terpromote la pulak.... lol!
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 12:00 am

deskcom wrote:
guna esso bro... apply kad Smile... nanti boleh redeem dgn minyak atau air.... hehehehe

kalau Shell ada bonuslink... tapi 3 tahun jer.. lepas tu dia reset semula... rugi


terpromote la pulak.... lol!

tula psl, aku ade bonuslink tu yg lyn shell je hehe
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 12:04 am

hailtoking wrote:
deskcom wrote:
guna esso bro... apply kad Smile... nanti boleh redeem dgn minyak atau air.... hehehehe

kalau Shell ada bonuslink... tapi 3 tahun jer.. lepas tu dia reset semula... rugi


terpromote la pulak.... lol!

tula psl, aku ade bonuslink tu yg lyn shell je hehe

tapi make sure redeem... kalau tak rugi la ... dulu aku guna gak bonus link... tapi x tahan la.. point terlalu tinggi dan kekal untuk 3 tahun jer... rasanya x sempat nak redeem... point dah kena reset...

so... aku pilih kad smile...

tapi tetap isi shell jugak kalau ikut highway...
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 3:12 pm

aku amek bonuslink tu pn time dier promosi ape ntah, tiap kali isi myk aku pkai je, esso smpi skrg x hntar2 borg smile tu Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 8:11 pm

hailtoking wrote:
aku amek bonuslink tu pn time dier promosi ape ntah, tiap kali isi myk aku pkai je, esso smpi skrg x hntar2 borg smile tu Very Happy
gune BHP sebab petrol Card kampeni BHP je.. untuk motor aku guna shell. vracing.. sayang motor.. kalau terdesak.. ambik minyak petrol kete masuk dalam moto.. petrol free ma..
Back to top Go down
iqbal860
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/03/2009
Age : 30
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 8:36 pm

boleh ke kita tuka2 minyak petrol ne..
setau aku la kan dia nye campuran 2 da lain...
x tersedak ke moto kita nnti...
contohnye da biase gune vpower tibe2 tuka caltex... confused
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 9:27 pm

boleh kalo x jmpe stesen myk lain time dh nak abes myk Very Happy
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 10:16 pm

bro... memang boleh la.. apesal pulak moto nak tersedak... tu semua mitos supaya customer tak lari la.. sebab asal-usul minyak petrol ni pun dari keluarga yang sama.. hehehe betulkan saye kalau ade yg silap
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 01, 2009 11:33 pm

boleh tu mmg boleh, hehe aku pn x tau kandungan petrol tu, yg byk angin ada,yg cpat abis pn ada, ada sesapa yg boleh jelaskan?
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 04, 2009 3:33 am

hailtoking wrote:
boleh tu mmg boleh, hehe aku pn x tau kandungan petrol tu, yg byk angin ada,yg cpat abis pn ada, ada sesapa yg boleh jelaskan?
memang la ada yg ditambah kat minyak petrol tu.... macam shell.. minyak mudah mengeluap.. kalau jarang bawak jalan lepastu jalan tempat yang dekat2 je.. minyak cepat kering.. kalau long ride
Back to top Go down
udin_014
Laskar Kelas I


Posts : 109
Join date : 23/03/2009
Age : 30
Location : taman melawati - kl

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 04, 2009 4:15 am

aku biasa shell.. kalo xde, petronas..
dua tu je la yg biase nye.. yg lain x layan sgt kecuali terdesak.. Laughing
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 04, 2009 11:18 am

esso la kurang sket angin dier, mmg kat top mmg esso Twisted Evil
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 08, 2009 4:47 pm

korang isi V power ada beza x pada motor?
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 08, 2009 9:09 pm

deskcom wrote:
korang isi V power ada beza x pada motor?


Setakat yg aku pkai x nmpk beza pn ngn yg biase
Back to top Go down
Admin
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 518
Join date : 22/03/2009

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Wed Apr 08, 2009 9:11 pm

dengar² motor lagi ringan... pickup kuat...
bagus untuk cuci engine tapi x boleh pakai selalu...
sebulan sekali ok la kot study study
Back to top Go down
iqbal860
Laskar Muda


Posts : 6
Join date : 27/03/2009
Age : 30
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 11, 2009 7:41 am

v power best pe...
kalo poket tebal la kan lol!

nape ek bile aku biase pakai SHELL tuka gune CAXTEX moto jd berat gile confused
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 11, 2009 8:15 am

Admin wrote:
dengar² motor lagi ringan... pickup kuat...
bagus untuk cuci engine tapi x boleh pakai selalu...
sebulan sekali ok la kot study study

yeke... yang aku tau.. cepat sangat kering minyak die.. pasal motor jadi power atau tak.. itu aku tak berapa pasti.. macam same je...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 11, 2009 12:16 pm

aditif v power x sama dgn aditif minyak yang biasa² ni...
lagipun harga dia mahal RM2.15/liter

orang kata kalau long distance lagi jimat coz pembakaran bersih...
study
Back to top Go down
HailToKing
Laskar Kanan


Posts : 321
Join date : 24/03/2009
Age : 36
Location : KK-Likas-Penampang-Keningau-Labuan

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sat Apr 11, 2009 8:12 pm

deskcom wrote:
aditif v power x sama dgn aditif minyak yang biasa² ni...
lagipun harga dia mahal RM2.15/liter

orang kata kalau long distance lagi jimat coz pembakaran bersih...
study

btul2
1)mhl sgt
2)long distance best
Back to top Go down
mantadkb
Laksamana Armada
Laksamana Armada


Posts : 2359
Join date : 22/03/2009
Age : 33
Location : kota belud

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Sun Apr 12, 2009 1:35 pm

penjimatan tu.. saye tak berani cakap la.. sebab beza v power racing dgn petrol biase dalam lebih 30sen la...
Back to top Go down
ridsect
Laskar Kanan


Posts : 225
Join date : 05/04/2009
Age : 27
Location : kelantan - melaka(stdy)

PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Tue Apr 28, 2009 8:02 pm

kalo korang ada terbaca dkt MBC.

ada brother ni test antara shell ngan petronas.
petronas lagi menuntungkan...

katanya la.. masa dia isi petronas,long distance dpt n top pun dpt..

kalo isi shell dua2 xdpt.. tp xtau la kebenarannya tu..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Petrol yang anda gunakan?   Today at 10:04 am

Back to top Go down
 
Petrol yang anda gunakan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 16Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» How To Starting Your Motorcycle Like Cubprix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malaysian 125Z Community :: Arkib :: Arkib - Perbincangan-
Jump to: